torstai 5. heinäkuuta 2012

Runko valmiina

No niin. Niin paljon on tapahtunut sitten edellisen kirjoituksen, että en varmaan edes muista kaikkea edes mainita. Asennusporukka on ainakin ahkeroinut ja talo alkaa näyttämään talolta. Ihan viimeisintä kuvaa ei ole, joten on tyytyminen parin päivän vanhaan. Runko kattotuoleineen on siis pystytetty Hartman Kodin puolesta. Myös terassien rungot ovat paikoillaan. Ja johan tässä on mietitty, että mitenkäs meille nyt noin korkea talo tulikin ja miksi meille ei tule yläkertaa. Mutta ei nyt sitten tule, ei edes käyttöullakkoa taloon, koska näitä ei ole huomioitu missään kattotuolien/seinien kantavuudessa. Kattotuoleihin kyllä iso tila jää. Sisäpuolikin on saatu jo sen verran suojaan, että aluskate räystäslautoineen on valmiina. Vielä aikovat miehet urakoida tuulensuojalevyt ennen lomaansa.

Sillä välin meidän on sitten tarkoitus saada aikaan lattiavalu. Sähkö- ja putkimies ovat jo omat putkensa vetäneet meidän merkkaamiin väliseiniin ja toinen styroksikerros on laitettu. Väliseinät merkattiin siihenkin lattialämmitystä varten, ja onneksi tuli samaan kohtaan seinät molemmissa kerroksissa. Myös keskilinjan styroksi sahattiin moottorisahalla samalle tasolle. Tänään saatiin lattian raudoitus niin hyvälle mallille työmiehen ja kökkäväen avulla, että enää muutamia tassuja puuttuu. Nyt on siis laitettu 8mm raudoitus toisin päin 40sentin välein ja toisin päin 17,5 sentin välein 25/30mm tassuille. Ja päälle lattialämmitysverkko 80mm tassuille. Lisäksi lattialämmitysputkien päälle tulee vielä keskilinjan päälle 10mm vahvikerautaa n. 3metrin pätkissä + takan kohtaan vielä muutama lisärauta. Ja tähän käännetään vielä sokkelissa pystyssä olevat raudat. Johan on rautaa. Lattialaatan paksuudeksi tulee 15cm. Vielä puuttuu 5cm:n Finnfoam-soiro, jonka pitäisi kiertää alajuoksu. Alajuoksun alla kiersi laudassa joku kumma lovi, jonka talon asennusporukka lupasi vielä täyttää myös uretaanilla. Varmaan myös kaikenmoisia rakoja styroksissa/putkien juuressa täytyy vielä tilkitä uretaanilla. On muutes tosi kätevä semmoinen uretaanipistooli, tai miksikä sitä kutsutaankin.

Putkimiestä odotellaan jokunen päivä, mutta toiveissa olisi saada lattiavalu kuivumaan mahdollisimman pian, jotta se ehtisi kuivua ennen kuin seiniä aletaan villoittamaan ja muovittamaan. Tarkoituksena olisi yrittää lähipäivinä urakoida myös ulkorakennuksen lattia sille mallille, että sekin saataisiin valettua samalla kertaa. Siinä pitää vielä tyhjäyksen jälkeen vähän sorapintaa tasata ja lisätä soraa. Laittaa styroksit ja rautaverkot. Lämpimän ja kylmän seinän väliin pitäisi jonkinlainen katko saada aikaiseksi. Se on tarkoitus askarrella Finnfoamista tehdyllä soirolla. Tämän kaistaleen tulisi ulottua maanpinnasta betonin yläpintaan.

Nyt täytyisi kipinkapin kipittää takkakaupoille ja muurarin pakeille. Ilokseni huomasin, että Tiileri oli justiinsa nostanut hintoja.. Vaan niinpä se taitaa olla, että kaikki on halvempaa nyt, kun hetken päästä, mutta kaikkea toki ei voi varastoida. Myös maalikaupoilla täytyisi käydä, koska talon paneeleitakin saisi jo ruveta maalaamaan. Niissä on valkoinen pohjamaali, mutta tarkoituksena on maalata ne kertaalleen oikealla värillä. Hartman Kodilta sain värikoodin, sille helmen harmaalle, joka ollaan kuvastosta valittu ja paikan päällä hyväksi todettu. Toivottavasti se näyttää hyvältä vielä koemaalauksen jälkeenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti