tiistai 24. heinäkuuta 2012

Parin päivän saavutukset

Paljon ei olla itse vielä tällä viikolla ehditty tekemään, mutta Hartmanin pojat ovat ahkeroineet pari päivää. Taloon on saatu peltikatto. Katto on grafiitin harmaa Ruukin Pural matta. Etuterassin jiirit ovat vähän vielä kesken, ja takaterassilta pellit puuttuu. Mutta taas näyttää asteen valmiimmalta. Ja ilmat ovat suosineet, koska ei juurikaan ole satanut. Hyvin peltejä näyttää kaksinkin katolle saavan, vaikka sitä vähän epäiltiinkin. Sisäpuolella ovat ehtineet vähän myös jo aloittamaan villojen laittoa. Sitä sitten peltien jälkeen jatkavat. Seuraavaksi höyrynsulkumuovi ja lopuksi ikkunat (ja ovet). Päätettiin ottaa asennusporukalta vielä myös sisäkattoruoteiden asennus. Oltiin nämä laudat ja asennus kaupasta jätetty aikoinaan pois. Nyt asennusporukka kuitenkin meinasi, että ei höyrynsulkumuovia oikein saa kiinni ilman että laittaa nämä ruoteetkin samalla. Niinpä sitten otettiin tämäkin asennus vielä heiltä.
Päätyseinä sisältä

Itse olin tänään taas apujoukkojen kanssa maalaamassa paneeleita. Tänään laitettiin maalauspiste ulkorakennuksen autotalli/varasto-osan sisälle. Se tuntui toimivan hyvin, koska auringonpaistekaan ei häirinnyt. Auringonpaahdettahan tuolla puuttomalla tontilla piisaa eikä maalausvarjoa oikein tahdo löytyä.

Päätyseinä ulkoa
Kökkämies toisaalla ahkeroi talon naulausrimojen kanssa. Tuulensuojalevyn päälle lyödään ensin rima ja sen päälle lauta. Yläosan ja alaosan väliin tulee poikkilauta ja myöhemmin myös koristelista katkaisemaan panelointi. Kovasti näin aloittelevana rakentajana saa papereita tuijotella, että mitenkä mikäkin ulkoverhousdetalji tehdään. Onneksi taas saatiin vähän konsultaatioapua Hartmanin rakennusporukalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti