sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Panelointia ja maalausta

Seinien panelointi on lähtenyt hyvään vauhtiin. Nyt on paneloituna yksi pääty niin korkealle kuin meidän rakennustelinein ylettyi. Paneloinnissa ei tainnut sen suurempia ongelmia olla, kun vauhtiin päästiin. Katkaisulista tuotti jonkin verran päänvaivaa, mutta kyllä senkin yli päästiin. Maalasin samoilla telineillä apumaalarini vinkkaamana paneelit saman tien naulaamisen jälkeen toiseen kertaan, niin ei tarvitse uudelleen telineitä pystyttää. Ja nyt oli helppo maalata, kun ei oltu vielä ikkunoita asennettu eikä ollut valkoiset koristelistat paikoillaan. Ihan koko päätyä en tosin vielä maalannut, yläosan vain. Ja ihan ylimmäinen kolmio on vielä siis paneloimattakin. Sain myös vinkin maalata räystäiden alla olevat poikkipuut valkoiseksi, jotka jäävät aluslautojen alle, jottei sieltä loista läpi puu. Enpä ollut itse tuotakaan tullut ajatelleeksi.


Lauantaina isännän kanssa jatkettiin alusriman+laudan asentamista etuseinälle pääoven viereen. Vähän ihmetystä tuotti se, kuinka paneloinnin kuulu mennä terassin kohdalla, mutta laitettiin ne nyt sitten parhaaksi katsomallamme tavalla.

Panelointi on onnistunut nyt hyvin, kun puukolla menin kaikki lautojen lukot lävitse. Siihen ei yksi päivä piisannut. Onneksi minua viisaammat keksivät, että sen välin pystyy myös höyläämään sellaisella pienellä taltalla. Se sujui vähän nopeammin. Maalaus on myös edistynyt kiitos kökkäväen, vaikka itse en olekaan oikein pensseliin nyt ehtinyt tarttua. Toinen panelikasa on jo melkein maalattuna.



Talon asennusporukka sai sisäkattoruoteet valmiiksi ja höyrynsulun kattoon. Keskelle taloa jätettiin aukkopaikka höyrynsulkuun, jotta putkimiehet yms. pääsevät paremmin välikattoon tekemään asennuksiaan. Asennuspojat ovat kyllä olleet reippaita ja ahkeria ja hoitaneet hommansa mielestämme hyvin. Ja myös siivoilevat jälkiään, peittelevät lautakasat jälkeensä yms. Tyytyväinen sopii olla.







Ulkorakennus on ollut nyt aivan tyystin tauolla. Ulkolaudoitusten laittamista tämäkin pääty vain odottelee. Minun pitäisi myös etsiä jostain tähän puulatoon ja varastoon jostain pariovet. Saataisiin talveksi tavarat ovien taakse. Illat alkavat vähitellen jo pimetä ja ilma syksyyntyä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti