keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Maalausta ja panelointia

Tänään jatkui maalaus taas apujoukkojen kera. Harmaan lisäksi maalailin valkoisella koristelistoja, koska niitäkin aletaan pikku hiljaa tarvitsemaan. Meille on tulossa jonkinlainen perinnekoristelistoitus.

Maalaustyö ei ole sekään sujunut ihan ongelmitta. Tänään ensi töiksi maalattiin kaikki laudat uudestaan, koska huomattiin, että lähes joka laudassa on liian vähän maalattu paneelin ohuinta kohtaa, "kieltä". Tarkoittaa siis sitä, kun paneelit yhdistää toisiinsa, niin näkyviin jää vähän valkoista. Tai ei välttämättä nyt näy, mutta jos paneelit vähänkään elävät seinässä, niin tulee näkyviin valkoista pohjamaalia. Ja koko etukäteismaalauksen idea oli, että näitä valkoisia ei sieltä sitten myöhemmin pompsahtele näkyviin. Huomattiin myös, että niin hyvä idea kuin autotallimaalaus olikaan, ei valaistus sielä ole kaikista optimaalisin, ja niinpä haukia syntyy helposti.

Toinen maalareiden saama nootti liittyi paneelien yhdistämiseen. Paneeleita ei nimittäin saanut oikein yhdistettyä, koska maalia oli käytetty liikaa. Eli siis ensin pitää maalata paneelit paremmin, mutta sitten maalia onkin liikaa. No syyksi ilmeisesti paljastui se, että "lukkoon" eli siihen kielen vastakappaleeseen oli mennyt maalia sinne sisään. Lähestulkoon kaikissa paneeleissa lienee tämäkin vaiva. Huomenissa siis ehkäpä rapsuttelen puukolla kaikista tämän maalin pois. Toivottavasti onnistun loput paneelit maalaaman tarpeeksi hyvin. Mutta olkaahan tarkkana kaikki te paneeleiden maalarit! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti