tiistai 30. huhtikuuta 2013

Muutettu on

Niin sitä vaan muuttolupa tiukan tarkastuksen jälkeen meille heltisi ja nyt on viikon verran uudessa tuvassa nukuttu. Ja hienoahan se tietysti on! Ihan tilavalta ja toimivalta on tähän mennessä vaikuttanut. Toki esim. kodinhoitohuoneessa on vielä tällä hetkellä varastoituna työkalut, kompurat sun muut pyykinkuivatusnurkassa ja tasoilla, että ihan kaikkea ei ole vielä varsinaisesti edes otettu käyttöön. Ja yksi huone on täynnä banaanilaatikoita (sen lisäksi, että niitä on joka nurkassa muuallakin). Ainoastaan lastenhuone olisi saanut olla isompi, tai tavaraa vähemmän.. :) Tyytyväinen sopii olla sekä olohuoneen avariin pihamaisemiin (jos sulkee silmänsä puutarhassa vellovalta kuralta) että keittiön ikkunasta näkyvälle tie/naapurinäkymälle. Banaanilaatikoita on pikku hiljaa tyhjäilty ja tavaroita järjestelty oikeille paikoilleen. Vaan vielä ei ole paikat tosiaankaan ojennuksessa (jos nyt koskaan tuleekaan olemaan). Mutta sentäs vanha asunto on siivottu (kiitos apureiden) ja luovutettu eteenpäin.


Muutamia huomioita on tässä ensimmäisten päivien aikana uudessa tuvassa tehty:
- Makuuhuone on lopulta yllättävän tilava. Samoin tupakeittiö.
- Parkettiin tulee tosi helposti naarmuja ja kohtuu tummassa parketissa naarmut näkyvät vaaleina. Ei hyvä.
- Kun laittaa huippuimurin päälle, sisällä alkaa haisemaan savulta. Vaikuttaa siltä, että imuri vetää ilmaa sieltä mistä tässä muovipussissa saa eli takasta/hellasta/hormista. Onko muilla vastaavia kokemuksia?
- Induktiotaso on ihana käyttää. Ehkä sellainen sormea liu´uttamalla säädettävä versio olisi ollut vielä kätevämpi.
- Koskaan ei ole dokumentoinut liian tarkasti sähköjohtojen, vesijohtojen ja kalustetukien paikkaa.
- Keittiö vaikuttaa erityisen onnistuneelta ja toimivalta. Aikoinaan pohdin kovasti mm. laitetaanko nurkkakaappiin karuselli vai Le Mans-mekanismi. Päädyin karuselliin ja se on ollut kyllä aivan hyvä.
- Kahvakäynnisteinen keskuspölynimuri on kätevä (toivottavasti vaan myös kestävä).
- Tupakeittiö valaistuu melkeinpä tarpeeksi hyvin kolmella testauksessa olevalla ledillä.. Ja ledspottejahan sinne on tulossa ainakin kymmenen ja lisäksi muut valot päälle..
- Naulakot vessoissa, kylppärissä ja eteisessä olisi aika kätevät :) Eikä vessan/kylppärin peilitkään pahitteeksi olisi.. :) 


Tässäpä vielä muutama kuva, kun niitä ei ole pitkään aikaan näkynyt. Kuvat on suurimmaksi osaksi otettu ennen kuin muuttolaatikot alkoivat vyörymään sisään. Itse en ole mikään sisustajatyyppi, joten sellaisia kuvia ei ole luvassa nyt eikä tulevaisuudessa, mutta pieniä kurkistuksia vielä viimeisimpiin vaiheisiimme. Tässä kohtaa lienee tarpeen myös  kiittää kaikkia blogillemme kiinnostusta osoittaneita. Toivottavasti joku on jotain vinkkejä saanut omiin projekteihinsa. Meidän projekti jatkuu tästä lähinnä talon ulkopuolisilla töillä: terassit, maalaus, puutarha ja ulkorakennus. Kenties tämä on viimeinen kirjoituksemme, tai sitten innostun vielä jatkamaan. Aika näyttäköön. :)

Eteinen ulko-ovelta kuvattuna.
Eteisen kätevä istumapenkki.

Eteinen sisältäkin päin.

Vessa eteisen vieressä.

Työhuone.

Työhuoneen kaapisto. Jonkin verran normaalia korkeammat. (huonekorkeuskin 280)
Vaatehuoneen hyllyt.


Näkymä makuuhuoneen ovelta.

Keittiö. Yläkaapit vanhalla mitoituksella 116-korkeat. Tason korkeus 87, välitila muistaakseni 45cm.

Keittiö.

Kodinhoitohuonetta.

Kodinhoitohuonetta.

Kodinhoitohuonetta.

Kylpyhuone. Laatat oikeasti valkoiset.

Kylpyhuoneen vessaosasto.
Sauna. Sekin vielä vähän keskeneräinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti