perjantai 3. toukokuuta 2013

Ilmanvaihtokoneen säätäminen osa 2

Kuten jo aiemmin kirjoitinkin, emme olleet tyytyväisiä ilmanvaihtokoneemme säätöön. Soitto LVI-suunnittelijallemme vahvisti epäilyksemme siitä, että säätäminen oli huonosti tehty. Saattaapi toki olla, että tässäkin asiassa on kaksi koulukuntaa, koska ensimmäinen säätäjäkin hommiansa oli jo pitkään tehnyt ja oli vakaasti sitä mieltä, että näin on hyvä. No joka tapauksessa tilasimme uuden mittauksen suunnittelijamme suosittelemalta yritykseltä.

Tämä mittaaja perehtyi ensin vähän iv-koneeseemme ja sen asetuksiin. Sen jälkeen hän kiersi kaikki venttiilit läpi. Tämän jälkeen käsittääkseni kone säädettiin normaaliteholle. Ja hän alkoi taas kiertämään venttiileitä läpi mittarillaan. Tämän mittaajan mittari oli elektroninen ja siinä oli johdollinen anturi, joka laitettiin venttiiliin. Edellinen mittarimies mittasi sellaisella tötteröllä, jolla peitettiin koko venttiili.

Mittauksen saatossa venttiileitämme ruuvattiin kovasti suuremmalle, jolloin myös ilmastointikoneen mekkalointi huoneistossa hiljeni huomattavasti (jee!). Ilmeisesti täällä oli jo liian voimakas alipaine edellisen mittauksen jäljiltä. Tämä mittaaja sanoi, että töttöröllä mitatessa tuloventtiilit säätyy aina liian pienelle ja poistoventtiilit liian suurelle. Mutta toivottavasti talo silti edelleen on alipaineinen.

Mittaaja tiesi myös kertoa, että ilmanvaihtokoneeseemme voisi saada asennettua erilaisia toimintoja mm. jos vetäisi huippuimuriltamme johdon, voisi iv-koneeseen kytkeytyä automaattisesti ylipaine, kun huippuimurin käynnistää. Tämä on siis tarpeen, jotta huippuimuri ei vetä kaikkia savuja takan hormista sisälle päällä ollessaan. Katsotaan onnistuisiko tämä vielä meilläkin.

Kun nyt kirjoittamaan kerran ryhdyttiin, niin kerrottakoon samalla, että ainakaan vielä ei ole totaalinen raksaväsymys iskenyt, vaan isäntä on askaroinut yhtä sun toista laatikkojen tyhjäyksen lisäksi. Kaikki puuttuvat listatkin on nyt asennettu (paitsi vielä uupuvan puuhellan huuvan ympäriltä). Ja tv-antenni. Mutta onhan se kiva, kun töistä tullessa ei tarvitse enää kiiruhtaa raksalle vaan saa tulla kotiin ja puuhastella siellä mitä milloinkin huvittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti