lauantai 20. huhtikuuta 2013

Siivousta

Nyt on tupa siivottu. Kunnia ja kiitos siitä kuuluu pelkästään apujoukoille. Tänään kannettiin myös pari pakettiautollista tavaraa sisään ja osa tuli järjestettyä jo kaappeihinkin. Muutenkin ollaan tavaraa kuskailtu aina autollinen tontilla käydessä ja kaapit alkavatkin kovasti täyttymään. Mutta vielä piisaa muutettavaa. Pahvia on viety urakalla pahvinkeräykseen, muovia muovinkeräykseen ja terassiakin siivoskeltu. Tänään tuli asenneltua puuttuvia terassilautoja etuterassille ja takaterassin rungon päällekin muutama lauta, jottei heti putoa tyhjän päälle kun oven avaa ja astuu terassille.

Takan eteen lattiaan on asennettu pellit, keittiön ja khh:n välitila on laatoitetu, saumattu ja silikoonattu. Kodinkoneet asennettu ja osin testattu toimivuuskin. Myös keittiön ja kodinhoitohuoneen kaapit ja laatikot ovat nyt valmiita. Ainoastaan yläkaappien alareunan valolista vielä puuttuu. Mutta tyytyväinen olen lopputulokseen kyllä, lopulta myös värimaailman osalta (kuvat valitettavasti jäi vielä ottamatta). Näyttää ihan meidän tyyliseltä. Kurasyöppö laitettiin toimintaan kodinhoitohuoneeseen (kuraa ja hiekkaa tuntuu kyllä tulevankin oikein urakalla, vaan onhan vesilätäköissä toki hauska räpätä). Saunassa on lauteet ja valot. Jalkatuki on vielä vähän kesken, koska saunapaketin mukana tullut oli aivan liian lyhyt. Kiukaan alle pitäisi myös hankkia joku suojapelti, jotta saataisiin kiuas paikoilleen. Harvian oma suojapelti on aika kallis, joten pitää vielä miettiä keksiikö jonkun muun ratkaisun. Puukiuasta ei joka tapauksessa saa suoraan vesieristetyn kaakelilattian päälle laittaa.

Sähkömies oli pari päivää ahkeroimassa ja nyt näyttää senkin osalta hyvältä. Lamppuja on asenneltu etuterassille ja sisäkattoon, lähinnä tässä vaiheessa valitsemiani plafondeja (Nordluxin Ufo), joita tuli eteiseen, khh, vessaan, kylppäriin, vaatehuoneeseen. Nyt on myös sähköt kytketty päälle! Enää ei siis tarvitse käydä pimeässä vessassa. Ovikellokin  toimii. Ja valokatkaisijoiden pitäisi suurin piirtein oikeita lamppuja ohjata.

Vaatehuoneeseen saatiin hyllyt ja ne ovat kovasti jo alkaneet täyttymään tavarasta. Hyllykannattimet ovat ihan tavalliset metalliset, joita saa lähes joka kaupasta. Samalla tilasin puusepältä myös muutaman lisähyllyn muihin kaappeihin. Niille oli tarvetta, kun kaapit ovat normaalia korkeammat. Ja tilattiin myös vessaan pieni yläkaappi, joka odottaa kiinnittämistä. Nyt tarvittaisiin vielä iso peili ja valo peilin päälle, niin että sekä isot että pienet peilailijat näkevät itsensä.

Ilmanvaihdon säätäjä kävi myös tällä viikolla. Säätötapa jäi vähän kummastuttamaan mm. sen vuoksi, kun meille suunnitellut arvot säädettiin koneen ollessa aivan täysillä ja normaalisti se tulee olemaan kuitenkin tosi pienellä (etenkin kun meillä on neliöihin nähden aika tehokas kone). Lisäksi venttiilit oli lähtökohtaisesti säädetty tosi isolle ja niitä jouduttiin mittauksen aikana pienentämään valtavasti. Kaiken järjen mukaan ensimmäisissä venttiileissä virtaus muuttuu sitä mukaa kun muitakin ruuvataan pienemmälle?! Kaikki venttiilit mitattiin kuitenkin vain kertaalleen. Tietääkö joku asiasta enemmän? Joka tapauksessa lämmitys ei oikein ole meillä nyt muutenkaan hyvin toiminnassa, koska jostain syystä maalämpökoneemme luulee iv-koneen lämmittävän ilmaa sähköpatterillaan ja lopettaa lämmittämisen. Josko isäntä saisi säätöihin tässä jotain tolkkua jahka ehtii.

Mutta mukavalla mallilla alkaa tupa olemaan sisältä. Edellä mainittujen lisäksi puuttuu enää yksi pieni jalkalistan pätkä, pari muovista nurkkalistaa, vaatehuoneen kynnyslista, puuhellan huuva (joka tulee asennettuna) ja sen ympäriltä sitten kattolistat. Mukavaa. Sormet alkavatkin syyhyämään jo pihahommiin, mutta kaikki ajallaan. Toivoa kuitenkin sopii, että muuttolupa ensi viikolla heltiää ja päästäisiin vihdoin tästä edestakaisin ravaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti