lauantai 6. huhtikuuta 2013

Keittiökalusteita

Keittiön ja kodinhoitohuoneen kalusteiden asennus on hyvässä vauhdissa. Kalusteiden rungot on kiinnitetty ilmeisen onnistuneesti seinien sisään asennettuihin kalustetukiin. Eikä kaiketi puhkottu yhtään sähkö- tai vesijohtoa (Tässä asiassa kannattaa muuten olla tarkkana myös esimerkiksi jalkalistoja asentaessa. Ei ole pahitteeksi kurkata seinän toisellekin puolelle. Ja vaikka kuinka ollaan muka jokainen seinän sisällä oleva putki ja johto kuvattu ja kirjattu tarkasti, niin silti niistä aina joku tuntuu puuttuvan. Eikä niiden sijaintia enää voi muistaa tarkasti.). Ihan sellaiselta kalusteet näyttävät kuin suunnitelmissa paperillakin. Nämä kalusteet tulee meille asennettuna niin, että meiltä on apumies aina paikalla. Mutta on isäntä siinä samalla ehtinyt sahailemaan ja asentelemaan esimerkiksi kynnyslistoja. Sellaisia alumiinisia tarralistoja.

Keittiökaappien taakse ja alle taivuteltiin muovimatto vesieristeeksi, niin että mahdolliset putkivuodot tulisivat näkyviin eikä vesi valuisi parketin alle. Kovasti pohdittiin millainen vesieristys tehdään ja lopulta päädyttiin tähän ratkaisuun. Meillehän laitettiin parketti myös keittiökalusteiden alle, joten sitä muovimatto ei korvaa.
Savon liesikupuun meillä myös tuli sulkupelti. Ihan näppärän näköisen säätöjutun keittiömies oli maustekaappiimme saanut aikaiseksi.

Viime hetkillä huomattiin, että keittiön yhden pistorasian ympärys oli jostain syystä tullut kitattua tosi huonosti. Pistorasia ei olisi ollenkaan peittänyt kaikkia koloja ja epätasaisuuksia, eikä kaakeliakaan ole tarkoitus lopulta sinne asti laittaa. No ei muuta kuin kittaamaan, pohjamaalaamaan ja maalaamaan siinä kalusteasennusten ohessa. No ihan hyvähän siitä kuitenkin lopulta tuli.

Laatoittaja on viimeistellyt kylpyhuoneen laatoitusta ja saumannut nyt myös seinät. Ihanasti kylpyhuoneen seinät valkenivat nyt kun saumatkin ovat valkoiset. Ensi viikolle jää vielä silikonien vetäminen nurkkiin ja jokunen laatta, joka puuttuu oven pielistä ja odottaa oven karmien ja listojen asennusta ensin. Hänen urakkaansa jää sitten jäljelle enää keittiön ja khh:n välitilan laatoitus. Katsotaan, koska on sen aika.

Kovasti on hoppua piisannut tällä viikolla meillä raksa-apureillakin (eikä isäntä toki ainakaan ole lyhyttä päivää tehnyt). Yhden päivän kiertelin apureideni kanssa kaupoissa ja keräsin autoon ison kuorman puuttuvia kattolistoja, nurkkalistoja, kynnyslistoja ja ulko-ovien sisäpuolen smyygilautoja. Ostin silikoneja laatoittajalle ja uuninkin taisin saada vielä autoon mahtumaan. Ainoastaan smyygilaudat piti sahata oikeisiin mittoihin, jotta mahtuvat kyytiin. Ainakin näin naisena olen kyllä kokenut, että rautakaupoissa palvellaan ja passataan hyvin eikä tarvitse itse selkäänsä rasittaa. :) Perjantaina kuskailin kodinkoneita kaupasta kotiin ja sielä ne nyt odottavat asennuksiaan. Pesukonekin tuli vihdoin päätettyä. Jokin saksalainen Siemens sekin on. Tilasin myös puuhellaan huuvan. Kalliiksi se tuntuu tulevan mittatilaustyönä sulkupellillä ja rasvasuodattimella. Mutta toivottavasti on hintansa väärtti. Myös imurin putken tilasin ja takan ja puuhellan eteen tulevat rosteriset lattiapellit. Ne tulee ihan kaupan vakiokokoina, vaikka ollakseen täydellisen symmetrisiä nekin olisi oikeastaan pitänyt teettää mittatilaustyönä. Joitain muitakin asioita olisi vielä hankittavana, mutta mukavasti lista pienenee koko ajan. Pienenee samaa tahtia kuin banaanilaatikkopinot nykyasunnossa kasvaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti