perjantai 10. elokuuta 2012

Panelointi edistyy

Tältä näyttää tupa edestä nyt

Rintapelli terassin katon ja seinän välissä.
Panelointi on edistynyt kovasti. Molemmat päädyt ovat ihan yläkolmiota vailla valmiita. Etuseinä on kokonaan paneloitu ja seinän ja katon liitoksen rintapellit on asennettu. Takaseinä on paneloitu jo yli puolen välin. Ja kyllähän se ihan kivalta alkaa näyttämään.

Rintapellin asennus vähän mietitytti, koska siitä oli erilaisia versioita. Osassa talosisa sitä seinää vasten tulevaa peltiä oli näkyvissä kaikki parikymmentä senttiä, osassa vähemmän. Osassa pelti oli laitettu paneelin alle, osassa päälle. Päälle sitä ei kovin hyvä ollut laittaa, joten me laitettiin pelti paneeleiden alle ja sitä jäi näkyviin n. 5 senttiä. Tyytyväisiä oltiin lopputulokseen, koska ei haluttu, että se pelti sieltä mitenkään heti pompsahtaa silmiin. Nyt se on aika huomaamaton.
Panelointia on nyt tehty suurin piirtein viikon verran kahden miehen voimin (osin yhden miehen), ja ihan valmista ei vieläkään ole. Ja toki vielä myös ikkunalaudat ja nurkkalaudat yms. ottaa aikaa.
Talo sisältä: Vaakakoolaus

Takaterassi
Päädyin maalaamaan paneloidut seinät myös jo samoilla telineillä kuin paneloitiin. Toinen pääty on maalattu kokonaan ja toisesta päädystä yläosa. Voipi olla, että muut seinät jääkin ensi kesään. Oikeastaan pohdin koko maalaamista, että onkohan se huono, että heti perään maalaa toisen kerran, kun paneelit vielä kuitenkin elää. No ensi kesänä sen sitten viimeistään näkee, pitääkö kaikki maalata vielä uudestaan.


Muuten on tämä viikko paneloitu, mutta yhtenä päivänä tehtiin sadepäivän ratoksi sisätöitä ja saatiin vaakakoolaus höyrynsulkumuovin päälle. Hienoa, kun ollaan jo siinä mallissa, että pystyy tekemään tarvittaessa myös sisätöitä.
Väliseinämateriaalit odottavat seinien tekoa. Taloon tuleva jäykistävä väliseinä (eteisen ja keittiön välinen seinä) täytyykin tehdä, ennen kuin ulkopuolelta voi poistaa vinopönkiä.

Maalari apurinsa kanssa on maalaillut ahkerasti myös lautoja. Lähinnä räystään aluslautoja tällä kertaa. Ylimääräistä työtä on teettänyt vähän se, että pressuni eivät olleetkaan kestäneet viimeaikojen rankkasateita ja puupinoihin oli päässyt vettä. Yhden päivän käytinkin sitten niiden lautojen taapeloimiseen, jotta saa ne maalausta varten kuivaksi. Nyt alkaa olla lautoja niin paljon leviällä, että oikein odottaa, että saisi loputkin laudat lyötyä seinään.


Tässä muutes yksi päivä tontilla pyöriskellessä todettiin, että monet asiat esimerkiksi pohjapiirrosta ja asemapiirrosta suunnitellessa selviää parhaiten vasta tontilla seisoskellessa, ehkä jopa eri vuodenaikoina. Ei välttämättä kannata miettiä pelkästään, missä on pohjoinen ja missä etelä. Kannattaa pohtia suunnitellessa myös, mistä suunnasta aurinko paistaa, mistä ehkä eniten tuulee ja sataa (eli missä on esim. peltoaukeaa, josta voisi tuulla ja missä suojaisaa metsää tai asutusta). Ehkä jopa voisi vaihtaa pari sanaa naapureiden kanssa, koska heillä on jo kokemusta, mistä suunnasta vaikka lumi aina pöllyää tontille. Osaa sitten sijoittaa autokatokset sun muut oikein päin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti