torstai 16. elokuuta 2012

Maalämpöputkea

Isäntä on lomaillut rakennustyömaalla ahkerasti apujoukkojen kanssa. Niinpä hommat ovat edistyneet ihan mukavaa vauhtia.

Paneelia on lyöty seinään ja enää puuttuu takaseinältä ylin lautakerros. Päätykolmiot ovat vielä paneloimatta.
Takaseinän rintapellin kävi Hartman asentamassa ja samalla asensi myös kylpyhuoneen kohdalle höyrynsulkumuovin. Se laitettiin vasta nyt vaakakoolauksen ja 5 sentin villan jälkeen. Rintapellin asentaminen takana oli aika hankalaa, koska terassin katon ja talon katon väli on sielä niin pieni. Mutta kyllä se sinne saatiin. Eikä siihen pellin päälle enää paneelia mahdukaan.

Myös ulkorakennustyömaa on jatkunut pitkän tauon jälkeen. Etuseinä on melkein jo valmis, ainoastaan ovien päällä on vasta alemmat laudat. Eilen kökkämiehen kanssa isäntä teki myös yläkolmion valmiiksi toisesta päädystä. Laudat pitää vielä käsisirkkelillä mennä katkaisten saman pituisiksi ja maalata alareunat. Alaseinä tuleekin sitten helpommin ja siihen on laudatkin valmiiksi sirkattuna.

Yksi iso urakka tällä viikolla on maalämpöputkien kaivaminen peltoon. Meille putkia tulee kaksi 300 metrin lenkkiä. Putki näytti ihan tavalliselta mustalta vesijohtoputkelta ja sitä ehkäpä olikin. Putket kaivetaan 1,2 metrin syvyyteen ja 1,5 metrin päähän toisistaan. Putkikiepit oli valtavan painavia, mutta onneksi Lämpöässältä saatiin lainaan kela tms. johon putki nostettiin. Tämä härveli oli auton peräkärryillä ja sillä kierrettiin lenkki pellossa ja levitettiin putket. Ja sitten kaivurimies kaivoi, lapiomies tasasi vielä vähän ojan pohjaa, levitti putken ja peitti sen savikerroksella. Minä traktorinaisena etukuormaajan/takalevyn avulla yritin vielä peitellä ojan. Ensikertalaisena vauhti ja jälki oli sen mukaista. Joku salaoja rikkoutui kaivaessa, mutta se saatiin korjattua. Onneksi nyt ei ole sadellut, niin peltokin on kuivaa.

Ai niin, yksi helpotus vielä tuli, kun sain vihdoin takka/hellakaupat sovittua (Vielä, kun saisi keittiön katteltua..). Loppujen lopuksi meille tuleekin funkkistyyliset tulisijat, Tiilerin Jussi -kulmatakka ja Henna Hella paistouunilla. Värinä valkoinen antiikkilaasti ja ihan perus valurautaluukut. Tiiliä kolmen hormin verran eli yli 1000kpl. Vähän vieläkin mietityttää rappauksen soveltuvuus etenkin puuhellaan käytännöllisyyden kannalta, mutta toisaalta ei oikein keksitty silmää miellyttävää tiilitakkaa. Joten tähän nyt sitten päädyin.

Ulkorakennukseen pitäisi löytää pariovet sekä kylmään varastoon että puulatoon. En ole onnistunut löytämään puuseppää, joka sellaisia valmistaa. Yhdestä kaupasta isäntä oli saanut tiedon, että heiltä saa tilata, mutta ei niistä ilmeisesti ollut edes kuvaa olemassa. Itse toki voisi tehdä, mutta on tässä tätä muutakin tekemistä. Katsotaan, jatkan etsimistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti