maanantai 27. elokuuta 2012

Paljon pientä on tehty

Taasen ollaan otettu aimo harppaus eteen päin. Toki on tehty yli kakstoista tuntista työpäivääkin.

Maalämpöputket on kokonaisuudessaan kaivettu peltoon, joten niiden puolesta tupa on lämmitysvalmis. Aika monena päivänä niitä kaivettiin, mutta ei toki kovin montaa tuntia kerralla. Jokunen salaoja rikkoutui ja niiden korjaamisen meni aikaa myös apukaivajalta.

Ulkorakennuksen seinälaudoitusta on vähän jatkettu aina kun on ollut sopivaa rakoa. Käyttöullakkoon asennettiin isännän kanssa ikkuna ja isäntä laittoi vielä katkaisupellin seinään. Muutama lautakin on jo lyöty alapuolelle.

Maalausta on jatkettu. Viimeisetkin harmaat paneelit on lyöty seinään ja maalattu päätykolmiot toiseen kertaan. Maalatut riittivät onneksi juuri sopivasti. Aluslaudat on myös laitettu räystäiden alle, ihan terassin keskikohtia lukuunottamatta. Siinä meni kahdella (ja sirkkaus/nosturiapurilla) käytännössä yksi päivä. Päädyistä maalattiin ensin aluslautojen alle jäävät poikkilaudat, sivuista ei, koska ei niitä sieltä näe. Ikkunapellit ja ikkunalaudat on asennettu yhtä ikkunaa lukuunottamatta. Hienosti talon ilme muuttuu, kun nämä siihen saadaan. Ei mitkään vähätöiset ikkunalaudat, kun piti vähän kuvioitakin sirkata ja monenmoista koristelautaa laittaa. Mutta komiat tuli.

Isäntä on hionut lattian ja minä olen imuroinut pölyt. Lattian hiominen meni yllättävän hyvin, vaikka minä sitä vähän jännitin, että miten osataan. Kiviseinän tiilet ja pari letkaa piipputiiliä on kannettu tai pikemminkin nostettu koneella sisään odottamaan ensi viikkoa. Loput tiilet eivät valitettavasti samaan kertaan ehtineet, kun oli vahingossa tullut väärä määrä reikätiiliä ja umpitiiliä (määrät oli vaihtunut päittäin). Nyt on muurari töissä.

Ai niin, kylpyhuoneen lattian rako (vaakakoolauksen/muovin ja betonin väliin jäävä rako tiivistettiin nyt myös uretaanilla. Muut seinät on vielä tiivistämättä, kun kuultiin, että betonin pinta saattaa laskea kuivuessaan ja myös vetäytyä ulkoseinästä sisäänpäin. Täytetään rako sitten, kun oikeasti päästään ulkoseinän viimeiseen villoitukseen ja kipsilevyn laittoon.

Sähkömies on käynyt vetämässä ensimmäisiä lampun/pistorasian paikkoja ulkopuolelle ja putkimies siirtämässä hieman pesuhuoneen vessanpöntön viemäriä. Pikkuapurit ovat myös touhunneet reippaasti koko viikon. Nyt viedäänkin sitten viimeistä kesälomaviikkoa, mutta katotaan mitä vielä ehditään saada aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti