lauantai 17. elokuuta 2013

Kourut ja kattoturvatuotteet

Monesti olen aloittanut kirjoittamaan, mutta nyt vihdoin on tavoitteena julkaistakin jotain. Kuvia en tälläkään kertaa vielä kamerasta mukaan saa, mutta ehkä tässä joku päivä.

Talo alkaa pikku hiljaa olemaan hyvässä mallissa ulkoakin, kun kaikenlaista viimeistelyä on tehty tässä kesän mittaan. Sisätyöt ja sisustaminen ovat jääneet aivan olemattoman vähäiseksi. Kattolamppuja ja pihavaloja olen nyt yrittänyt etsiä, kun alkaa olemaan illat jo melko pimeitä :) Maalauskin on edistynyt vähitellen ja nyt on talo takaterassin pystytolppia ja terassien kattoja vaille maalissa. Etupuolen ulkonäkö muuttui kivasti, kun ovien smyygilaudat saatiin paikoilleen. Ja terassikin saatiin öljyttyä ruskealla öljyllä. Jes. Ensi kesälle jäi vielä terassikaiteet.

Isoimpana asiana saatiin paikoilleen rännit ja kattoturvatuotteet. Tilattiin ne Kourutyöltä asennettuna ja ihan tyytyväisiä ollaan ainakin vielä. En ollut aiemmin perehtynyt kourujen väriin. Oletin, että laitetaan valkoiset kourut, kun on valkoiset  nurkkalaudat ja räystäslaudat. Myyjät ehdottivat kuitenkin katonvärisiä kouruja ja valkoisia alaslaskuja, koska valkoisilla on tapana vaihtaa väriä ajan kuluessa. Harkittuamme asiaa päädyimme tekemään juuri näin ja ollaan kyllä ihan tyytyväisiä lopputulokseen. Ei näytä ollenkaan hassummalta. Muodossa päädyimme puolipyöreään. Aika näyttää oliko valinta oikea. Mutta nyt saadaan siis sadevesi vihdoin johdettua rännikaivoihin. Paitsi yhdessä nurkassa, jossa pitää vielä kaivaa maata ja siirtää putki oikeaan kohtaan. Muutamaan nurkkaan saatiin sellainen läppä alaslaskuun, josta pystyy ottamaan sadevettä talteen esimerkiksi johonkin saaviin. Laitan siitä kuvan jossain vaiheessa. Vielä en osaa sanoa kuinka hyvin ne toimivat käytännössä.

Toinen iso urakka, mitä tässä on työstetty on puutarha. Rakensimme pellolle ja pintamaata kuorittiin alkuvaiheessa talon ja pihan alta pois kasoille pellon reunoille. Ne on nyt kärrätty talon ympärille ja tasattu oikeaan muotoonsa. Soran ja mullan rajaa on myös rajailtu lautojen avulla ja näin ollen hahmoteltu pihan oikeaa muotoa. Nurmikko on vielä kylvämättä, mutta josko seuraavien poutapäivien aikaan. Pihan pintasora on myös pääosin jo levitetty. Värejä oli siihenkin monia, mutta päädyimme aivan tavalliseen harmaaseen. Ensimmäinen istutuskin on puutarhaan tehty: lahjaksi saatu kirsikkapuu.

Talon päätyihin saatiin vihdoin myös askarreltua luukut. Ja paneelien alareunan ilmaraon päälle on kiinnitelty hiiriverkkoja, jospa talvella kuuluisi vähemmän rapinaa välikatossa.. Tiesittekö muutes, että kaupoissa myidään tähän tarkoitukseen tehtyä listaa, joka asennetaan ennen seinän panelointia?

Nyt ollaan siirrytty vähitellen ulkorakennuksen kimppuun. Järjestelty lautoja ja muita tavaroita sen mitä tässä vaiheessa pystyy. Autotalliosa on tarkoitus tässä ensi viikolla saada ovea ja lämmitystä vaille valmiiksi. Vähän olen jo villoitusta aloitellut. Jospa saisi sieläkin tavaroita järjestykseen ennen talvea ja ehkä jopa jo autojakin katokseen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti