keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Rännit, smyygit ja vähän muutakin kuvina

Tässäpä tätä luvattua kuvapäivitystä. Aloitetaan vaikka kattoturvatuotteista ja ränneistä. Niissä oli siis valkoiset alaslaskut, ja katolla olevat lumiesteet ja räystäällä menevät rännit katonvärisiä (eli grafiitin harmaita, kts. viimeinen kuva). Ja osassa nurkkia kuvassa näkyvä aukko, josta voi johtaa sadevettä johonkin saaviin. Niitä ei ole vieläkään testattu. Rännit ovat toimineet toistaiseksi hyvin ja vesi menee oikeaan paikkaan.


Kuvassa näkyy myös päätyyn askarreltu luukku, ja miten paljon maalin väri on vuodessa ehtinyt muuttua. Päädyn yläosa maalattu luukkua lukuunottamatta viime kesänä. Alaosa tänä kesänä.


Hiirilistavaihtoehtoja.
Hiirilistat on saatu asennettua talon ympäri. Toimivimmaksi ja helpoiten asennettavaksi näin jälkiasennuksena todettiin lopulta kuvassa näkyvän verkon kaltainen myyräverkko, joka ei ollut punottua (kuten kuvassa oleva). Toivottavasti jyrsijät pysyisivät meidän talosta loitolla.

Smyygilaudat tehtiin oviin samalla tyylillä kuin ikkunoihinkin. Tässä vaiheessa huomattiin myös, että kynnyspellit on asentamatta ja kuuluu meidän talotoimitukseen. Ei muuta kuin soitto Hartmannille ja peltisepälle, niin homma oli hoidossa. Eikä se asennuskaan isännältä kauaa vienyt.Autotalli/varasto urakka on edistynyt myös.Väliseinät tallin, lämpimän varaston ja kylmän varaston välillä on pystyssä. Autotalli on villattu, muovitettu ja levytetty. Seiniin erikoiskovaa kipsilevyä, kattoon tavallista.  Jotta kattoon saatiin nostettua levyt, vuokrattiin levynosturi (näkyy alemmassa kuvassa). Meille tuli palokatko autotallin kattoon (ylös tulee käyttöullakko) ja siksi laitettiin tuplakerros kipsiä. Lattian isäntä käsitteli jo myös, aineena käytetiin Tekno Floor 2K:ta. Ovia kaipaisi lämmin puoli seuraavaksi. Voisihan sitä valmistella välikattoon toki puhallusvilloja vartenkin lattiaa, jotta saisi oikein lämmityksenkin päälle, mutta katsotaan, mihin aika riittää.


Autotallin kylkeen tulee lämmin varasto.


Sisälle on hankittu lamppuja. Olohuoneeseen ja keittiöön. Samoin tupakeittiön led-spotit. Spoteiksi meille tuli Osramin 5W led-spotti MR16. Warm White 3000K

Olohuoneen Sapporo-lamppu ja spotteja.


Valon värisävy ei ihan täydellinen, mutta toistaisesi on vaikuttanu ihan hyvältä. Aika keltainen taitaa olla.. Pihavaloiksi ostettiin Airam Kartano TR valkoinen, mutta ne odottaa vielä kiinnitystä.


Puutarhatyöt ovat edistyneet vähäsen. Nurmikon pohjatyöt saatiin tehtyä, nurmikko kalkittua ja kylvettyä. Hieman oli vaikeuksia keksiä parhaat mahdolliset välineet nurmikon tasaamiseen ja jyräämiseen, eikä lopputulos nyt aivan täydellinen tullut. Ensin äestettiin traktorilla (talon reunat jyrsimellä) ja sen jälkeen jyräiltiin puutarhatraktorilla. Lopuksi käytettiin haravaa ja käsijyrää. Ja ihan käsin kylvettiin, vaikka nurmikkoa tulikin paljon. Siemenet saatiin aika hyvin piiloon, mutta hieman jännittää, lennättikö kova tuuli niitä kuinka pois. Jonkin verran sieltä on alkanut itämään (muukin kuin rikkaruoho). Kaikista parhaiten vihertää tähän mennessä kaikista tallatuimmassa ja märimmässä nurkassa, jossa on usein kuljettu talon seinän vesihanalla. Ei auta kuin odottaa, miltä nurmikko ensi kesänä näyttää.Laitetaanpa loppuun vielä kuva tontiltamme löytyvästä Pilvikirsikasta. Marjapensaidenkin taimia on jo vähän istutettu. Samoin yksi omenapuu, Pirja nimeltään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti