tiistai 29. tammikuuta 2013

Katot paneelissa

Katot on nyt vessaa lukuunottamatta paneloitu. Lauantaipäiväksi saatiin apujoukkoja ja mukavasti tulikin olohuone-keittiö paneloitua kolmen miehen voimin. Vähän hidasta se osittain oli kun piti tehdä niin paljon reikiä valoja ja ilmastointiputkia varten. Tila oli niin leveä, että laitettiin molempiin päihin monesti jo aiemminkin rakennustelineinä toimineita lattiastyrokseja läjä ja niiden välille pitkät kakkoskasit. Ei tarvinnut kokoajan olla siirtelemässä tikapuita vaan sai keskittyä naulaamiseen. Tänään apujoukot paneloivat vielä eteisen loppuun, kodinhoitohuoneen ja pesuhuoneen. Kaikki katot vessaa lukuunottamatta ovat nyt siis valmiita. Jee!

Olohuoneen hopesaarni-katto.


Joka päivä tai ilta tässä on käyty raksailemassa, mutta aikaansaannoset ovat muuten jääneet aika pieneksi. Toisaalta on tehty semmoista tarpeellista näkymätöntä työtä kuin esim. säädetty sirkkelin terän kulmia hyviksi, siivottu ja mittailtu ja laskeskeltu kaikenmoista.

Toisen päätyhuoneen tehosteseinän isänä maalasi siniseksi (sävyllä G351). Tällä kertaa kokeiltiin maaliksi Coloria 7. Eipä isäntä tainnut juuri huomata eroa Maestro 7 verrattuna. Aika voimakkaan sininen oli lopulta valitsemani sävy. Ei niin onnistunut värivalinta kuin lila-seinä, mutta saa kelvata. Sininen olikin itse värikarttojen perusteella valitsemani, kun taas valitsemaani lilaa sävyä värikaupan myyjä suositteli kuultuaan kriteerini/toiveeni. Pohjamaali on vedetty kertaalleen, pintamaali kahteen kertaan. Lisäksi pohjamaalattiin kodinhoitohuoneen kiviseinät ja loputkin pienet palat, joita vielä oli maalaamatta. Kiviseinään jäi vielä kaikenmoisia koloja ja muhkuroita näkymään maalauksen jälkeen ja niitä on paikkakittailtu uudestaan. Saas nähdä menikö parempaan vai huonompaan suuntaan. Mutta selvästi hankalampaa oli tasoitella kiviseinää kuin kipsiseinää. Kaiken kaikkiaan Coloria 3 on ollut mielestämme oikein hyvä valinta pohjamaaliksi ja sitä voi suositella.

Sininen seinä (Pisara G351, viereinen seinä F456)
Työhuoneeseen päädyin lopulta ostamaan maalin muihin seiniin kuin tehosteseinään. Jätetään tapetit laittamatta. Yllätys yllätys valitsemaani tapeettiin sopi sama väri (F 456)  kuin päätyhuoneisiinkin. Tuleepahan ainakin yhtenäinen linja sisustukseen :)  Kaikki maalit on nyt siis ostettu. Enää puuttuu makuuhuoneen yhden seinän pintamateriaali. Siihen olen kyllä tapetin valinnut, mutta vähän vielä mietityttää...Myös parketit tilattiin ja ne saapuvat tontille ensi viikon perjantaina. Vielä pitäisi kattella muovi parketin alle.

Isäntä on asentanut kattoon merkkaamillemme paikoille johdot led-spotteja varten. Alunperin emme edes halunneet koko spotteja, mutta emme oikein keksineet mitään korvaavaakaan vaihtoehtoja. Nyt spotteja taitaa lopulta tulla yhteensä 12 kpl olohuoneeseen ja keittiöön. Lisäksi vedettiin pariin kohtaan paneeleiden alle johtoja varalle mahdollista myöhempää tarvetta ajatellen. Led-spotteja varten meille ei tehty mitään koteloita, vaan valitsimme spotit, jotka mahtuu asentamaan kattoruoteiden ja paneelin syvyiseen tilaan. Höyrynsulkumuovia vasten kiinnitettiin spottien kohtaan varmuuden vuoksi vielä pala sentin vahvuista palovillaa. Spoteiksi ostimme valkoiset käänneltävät kotelot. Laitan joskus myöhemmin tarkempaa kuvaakin. Lamppuja ei olla vielä valittu, vaan ne ajattelimme valita vasta talon valmistuttua. Sähkömies on myös vetänyt loput johtonsa kattoon. Vielä muistettiin, että talon maadoitusjohto on vetämättä tuulikaappiin ja takkakytkimeltäkin puuttuu johto. Se vedettiin puuhellan viereen, osittain kiviseinän ja kipsiseinän rajauraa pitkin. Varsin täyteen katto paikoin tuli kaikenmoisista johdoista. Ei siis ihme, että sähkömies halusi vetää jo lattiastyroksien väliin suuren osan johdoista!

Olohuone-keittiö-eteisen katon sähköjohtoja
Sälekaihdinten tekijä kävi viime viikolla myös tarkistusmittaamassa sälekaihtimet. En välttämättä suosittele sälekaihdinten asennusta jälkeenpäin, koska ikkunoiden mukana ne tulee samaan hintaan vaivattomasti. En ole ainakaan vielä huomannut, että ikkunoiden väliin olisi mennyt erityisen paljon pölyä, tosin en vielä ole ikkunoita avannutkaan.

Mukavasti vähenee koko ajan katseltavat ja mietittävät asiat, mutta silti niitä vielä riittää. Nyt ostoslistalla ovat tärkeimpänä kaikenmoiset listat, laattojen sauma-aineet ja kylpyhuoneen allaskaappi. Ai niin ja kodinkoneet ja liesikuvut.

2 kommenttia:

  1. Kristiina / Deko 13330. tammikuuta 2013 klo 11.03

    Melko samaa tahtia näyttää etenevän teidän projekti meihin verrattuna. :) Saitteko paneelikuvioinnit helposti paikoilleen? Meidän valvoja olisi halunnut suunnitella ja jaaritella paneelien lähdöistä ja saumakohdista ikuisuuden!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Kiva on teidänkin blogia seurata!
    Meillä taidettiin vain ryhtyä hommiin sen kummemmpin jaarittelematta. Aina jatkettiin seuraavassa rivissä edellisestä jääneellä palalla. Tyytyväisiä oltiin tulokseen.

    VastaaPoista