perjantai 2. marraskuuta 2012

Puhallusvillat puhallettu

Villat on katossa ja heti alkoi talossa lämpötila nousta. Ja ihanasti myös sateen ropina vaimeni. Kaikki mitä on tässä nyt viimeiset pari viikkoa säädetty jäi nytten villan alle piiloon ja yksi vaihe on näin ollen päätöksessä. Toivottavasti onnistuneesti.. Puhallusvillaa piti tuleman siis 500 mm, ja sitä ilmeisesti puhallettiin noin 600mm, koska se painuu vähän kasaan. Ilmeisesti se saattaa vetäytyä vähän myös reunoista ja kattotuoleista, mutta se jää sitten nähtäväksi. Meille tuli kaikki 500mm kerralla, kun joillekin ilmeisesti tulee kahdessa erässä juuri tämän painumisen vuoksi.

Viilennyskone teetti aikalailla lisätyötä ennen puhallusvillaa, koska ensinnäkin se oli asennettu vähän liian ylös (jolloin viilennyskoneen ja kattopaneelien väliin olisi jäänyt parin sentin rako). Lisäksi se oli hitusen liian lähellä kattotuolia, jotta siihen tuleva kondenssivesisäiliö saatiin asennettua.  No konetta sitten vähän siirrettiin ja teippailtiin uudelleen muovit. Kone myös päällystettiin höyrynsulkumuovilla ja päälle askarreltiin levystä luukullinen laatikko, jotta sisälle pääsee tarvittaessa paremmin kurkkaamaan myöhemmin.

Jokunen ilta isännällä meni vielä kun villoitti viimeiset putket (puuhellan huuvan putki ja huippuimurin putki). Mutta kuten sanottu, nyt saanee oikeasti siirtyä sisätöihin. Tai no, vielä pitää suojata molempien päätyjen luukut ulkoseinässä ja muovittaa myös ulkorakennuksen oviaukot. Kovasti lunta pyrytti ensilumen aikaan sisälle suojaamattomista aukoista.

Sisätöitä tänään kyllä jo aloittelin tai jatkoin puhallusvillamiehen hääriessä välikatossa ja ruuvailin kaikki ruuvaamattomat kipsilevyruuvit, mihin tikapuiden kanssa yletyin. Saavat pidemmät kiipeillä katon rajaan. :)

Yhden päivän oli tällä viikolla myös timpuri töissä ja apumiehen kanssa askartelivat rappuset sekä teknisen tilan eteen että pääovelle. Kova suunnitteleminen oli portaissakin kuinka ne on paras tehdä jne. Eikä toteuttaminen näyttänyt kovin nopeaa hommaa olevan ammattilaisellakaan, saati jos oltaisiin itse tehty. Terassilaudat odottavat vielä asentajaa, ehkä nekin lyödään kuitenkin paikoilleen tässä vielä, koska sisälle on jokseenkin hankala kulkea pelkää terassin runkoa pitkin.

100mm palovilla tiilipiipun ympärillä. Piippu suojattu antiikkilaastilla.


Yleisnäkymää välikatosta.

Viilennyskoneen laatikko.
Huippuimurin putket villattuna.

Puhallusvillaa jo vähän piipun ympärillä.
Puhallusvillaa menossa letkua pitkin. Maharottoman pölyystä hommaa.
Pääoven rappuset.


Teknisen tilan rappuset vielä viimeistelemättä. Vielä myös katolta tippuvan sateen armoilla, kun ei ole rännejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti