tiistai 23. lokakuuta 2012

Pientä puuhastelua

Yksi etappi on taas saavutettu, kun viimeisetkin routastyroksit saatiin asennettua sekä talon että ulkorakennuksen ympärille tuossa viikko sitten. Autokatoksessa ja sen edessä korvattiin toinen kerros routastyroksia 5cm:n finnfoamilla. Kaikki on myös jo peitelty soralla piiloon ja autokatokseen on jo kovasti kannettu polttopuuhäkkyröitä ja osa laudoistakin pellolta. Kivasti on tonttikin heti siistimmän näköinen. Tarkoitus olisi tässä lähipäivinä tyhjätä loputkin laudat ja valmistautua siten talveen.

Välikatossa on myös ahkeroitu kovasti ja laitettu sitä puhallusvillakuntoon. Isäntä nikkaroi sinne kakkosnelosista rungon, jotta saadaan tarvittaessa lattia puhallusvillan päälle ja minä imuroin muovin päällystän ja keräsin kaikki naulat ja muut roskat pois (samalla tuli siivottua alakertakin). Piipun ympärille kantavien rakenteiden suojaksi laitettiin 10cm palovillaa. Putkimies kävi tänään myös laittamassa loput putket, mutta niiden villaus on vielä tekemättä. Pitäisi myös käsittääkseni kiertää vielä höyrynsulkumuovi ja teippailla kaikki viillot. Ihan en välttämättä ole ajan hermoilla, kun ollaan viime päivät tässä pidetty sairastupaa kotona.
Mutta puhallusvillaa kovasti odotellaan, koska heti ensimmäisten pakkaisten tultua laski talon lämpötilakin parilla asteella. Nyt on ollut ilmeisesti 7 astetta. Lattiaan menee 16 asteista vettä tällä hetkellä.

Taloon on hankittu nyt myös kosteudenpoistaja, ihan Clas Ohlsonilta joku co-tech tms. Kovasti on säiliöön tullut vettä, mutta eipä tuo kosteusprosentti taida ennen puhallusvillaa alkaa laskemaan. Ensimmäisiä risuja on kokeiltu myös polttaa takassa sen jälkeen kun sinne ensin lämmitin puhalsi jonkin aikaa. Olisipa hienoa vain istua nauttimassa takkatulen loimussa, mutta aivan vielä ei ole sen aika. :) Takkaankin vihdoin siis saatiin sekä oikea valurautainen luukku että oikeat nuohousluukut (samanlaiset kuin hellassa). Nuohousluukkuja ei ole ihan lopulliseen syvyyteensä asti vielä työnnetty, koska takka maalataan vielä. Mutta tosi tiukat ovat Narvin luukut Narvin holkkeihin. Hätinä sopivat.

Ulkorakennuksen ikkunanpieliä on viimeistelty ja seinälautoja lyöty. Ensimmäinen ovi ostettiin puulatoon, mutta se on nyt vasta käsitelty puunsuoja-aineella ja sen täytyy antaa kuivua lämpöisessä nyt ainakin viikko. Eikä tuola talossa edes oikein ole lämmin. Mutta jospa ensi viikolla.

Tällaista pientä puuhastelua tässä on ollut ja tulee olemaan, kovin vähän sitä yksi ihminen töiden jälkeen illalla saa aikaiseksi. Mutta hiljaa hyvä tuloo. Tässä viime viikolla katseltiin lasten kanssa vanhoja kuvia mm. raksakuvia toukokuulta ja johan nyt näyttää huomattavasti paremmalta kuin silloin. :)

Tässä vielä joitain kuvia viime viikolta ja edellisviikolta.


Routastyroksia autokatoseen.

Routastyroksia autokatoksen eteen.


Puhallusvillan päälle tuleva lattian runko.  Ilmanvaihtoputket villattuna.


Näkymä takan edestä olohuoneesta toiseen päätyyn päin.

Oikealla keittiö, sitten eteinen, vessa ja toinen päädyn makkareista.

Kodinhoitohuoneesta keittiöön/olohuoneeseen päin.
Eteisestä olohuoneeseen päin. Takana isoin mh.

Etuterassin runko.

Pääoven rappusten runkoa.

Takaterassin runko.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti