torstai 11. lokakuuta 2012

Lämpöä tupaan

Maalämpöpumppu on saatu päälle. Jes! Ihan vaan napinpainalluksella sekään ei onnistunut, vaan kyllä sielä putkimies tai kaksi jonkun päivän putkia asenteli ja sääti ja ties mitä. Eikä toki heti ensi rykäisyllä kaikki toiminut niin kuin piti. Mutta nyt näyttää hyvältä.

Sähkömies on vedellyt sähköjä väliseiniin. Nyt pitäisi miettiä millaiset spotit haluaa olohuoneeseen/keittiöön sekä pihavalot. Enipadi?

Puzer -keskuspölynimurin putket on vedetty. Kahden rasian putkisarja ei meille piisannut vaan ostettiin vielä toinen mokoma. Rasioita on tulossa kuitenkin vain 3. Ja vaikuttaisi siltä, että säiliö (onko nyt sitten Aino vai Oiva) saadaan kuin saadaankin mahtumaan tekniseen tilaan.

Sisällä ei oikein tässä vaiheessa päästy enää töissä eteenpäin. Odotetaan, että seinät vähän kuivahtaa ennen väliseinien villoitusta ja levytystä, paklauksia ja hiomisia. Pesuhuoneen katon alaslaskua mietittiin myös tässä loman aikana tehtäväksi, mutta ei sitäkään oikein hyvä ollut tehdä ennenkä seinät on kaakeloitu tai ainakin tietää minkä kokoiset kaakelit on tulossa. Kaakeleita toki ei olla vielä hankittu. Niin siis minä pikku apureideni kanssa lähdin ostamaan terassipuita. Vaiheessa 1 kärrättiin tontille runkopuut ja vaiheessa 2 kärrätään rallilaudat (ne mistä tehdään terassin lattia). Timpuri ja isäntä ahkeroivat terassien rungot kakkosvitosesta ja kakkosseiskasta. Myös rappusia varten tehtiin rungot ja siinä kohtaa jouduttiin kovasti pähkäilemään minkämoiset rappuset tulee mihinkin kohtaan. Takaterassille meille oli piirretty kolmen metrin aukko terassikaiteeseen ja näin ollen myös kolmen metriä leveät rappuset (koska sitten näkyisi koko komeudessaan olohuoneen isot ikkunat ja ovet). Päädyttiin kuitenkin 1,65m:n aukkoon ja rappusiin, koska se on meidän mielestä aivan riittävän iso.

Oli heti alusta selvää, että terassi tehdään ruskeaksi. Nykyajan kyllästetyt terassilaudat ovat ilmeisesti todella huonoja ja selviytyäkseen edes jonkun vuoden vaativat vähintäänkin öljyämistä joka vuosi. Kiertely uudella asuntoalueella kertoi saman asian: terassilaudat suurimmassa osassa taloista olivat kovin huonon näköiset jo muuhun taloon verrattuna. Terassilautojen leveydeksi valittavissa on 98mm, 120mm, 140mm (mitat noin lukemia). Ilmeisesti niissä on neliöhinta suurin piirtein sama. 98mm olisis saatavana myös sellaista halppisversiota, jossa on viistetyt alareunat. Timpurit meinasivat, että nämä viistoreunaiset kestävät todennäköisesti kaikista vähiten aikaa ennen kuin jalka menee läpi, koska ne ovat niin paljon ohennettuja. Ja jos on yleensäkin vähän leveämpi lauta, niin se kestänee kauemman aikaa. Niinpä me päädyttiin sitten niihin n.120mm leveisiin lautoihin.

Ai niin, emäntä (=minä) terästäytyi vihdoin ja hankki tontille jauhesammuttimen!! Eikä kestänyt kuin muutaman kuukauden tämäkään. Toivoa sopii, että tällä hetkellä vielä ostoslistalla olevilla tavaroilla (mm. keittiö, lamput, puuhellan huuva, laatat yms..) ei ole yhtä pitkä ostoaika.

2 kommenttia:

  1. hei haluaisin kysyä että kuinka paljon olette varannut talopaketinlisäksi rahaa talon tekoon? kysyisi eräs joka itsekkin on aikomassa hartman taloa ostaappi :) mutta ei yhtään hajua mitä hartman talo nyt kokonaisuudessaan tulee maksamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jenny,

      kun talopaketteja alettiin kattelemaan joku neuvoi, että talopaketin hinnan kun kertoo kolmella ollaan aika lähellä sitä totuutta, mitä talo oikeasti maksaa. Tällaiseen kannattaa varautua. Mutta tämä ei koske muuttovalmiita taloja vaan lämmitysvalmispaketteja yms.

      Poista