sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Tuulensuojalevyjä ja Soxlexia


Tässäpä kuvaa ulkorakennuksesta. Aluskate on nyt saatu valmiiksi ja osa maalaamistani räystäslaudoistakin pääsi jo käyttöön.. Loppuviikolla laitettiin jo varastotilojen seiniin tuulensuojakipsilevyjä. Homma sujui oikein näppärästi kirvesmieheltä, vaan meillä aloittelijoilla oli kyllä vähän hankalaa saada levyjä nostettua ja naulattua suoraan. Mutta ihan hyvää tuli, kun ensimmäisestä levystä selvittiin. Laitettiin 2,70senttiä korkeita, ja kyllä niissäkin tarpeeksi haastetta oli. Autokatoksen väliseen seinään ajateltiin laittaa kolmemetrisiä, kun siinä menisi jako aivan tasan niin. Käyttöullakkoa levytettäessä huomattiin, että ei oltu ajateltu etukäteen, että täytyisi sinne ullakolle varmasti päästä päädyistäkin, eikä pelkästään alkaalta varastosta tulevasta luukusta. Niinpä tehdään paloseinäänkin tuplakipsiluukku ja ulkopäätyyn laitetaan jonkinlainen luukku ikkunan viereen. Tietysti olisi riittänyt, jos olisi tilattu avattava ikkuna, vaan ei oltu tuollaistakaan tajuttu.


Lisäksi laitettiin kaivurilla vähän lisää sepeliä varasto-osan lattiaan ja nostettiin sinne jyrä, jolla jo pari kertaa pohjaa jyrättiinkin. Homma jäi kuitenkin vähän vielä kesken, koska soraa ei vieläkään ollut tarpeeksi.
Autokatos osaa myös tyhjäilin, koska sinne oli sisälle kertynyt lautaa ja lankkua jos jonkinlaista.  Yritin saada niitä jonkinlaiseen järjestykseenkin kärryille ja trukkilavoille, että niitä sitten tarpeen tullen löytäisi. Trukkilavoista askartelin anturan päälle hyllyn johon sain loput räystäslaudat sateelta suojaan. Autokatoksen sisälle olisi tarkoitus myös nostella seuraavaksi soraa anturan yläreunaan asti, ja siitä sitten jatkaa joskus styrokseilla.



Talorintamalla on myös ollut tapahtumia. Soxlex-miehet ovat pystyttäneet jo osan näistä muoteista. Ei aivan helppo nakki näyttänyt sekään olevan, vaan kyllä niitä aseteltiin ja ihmeteltiin. Ilmeisesti oma hankaluutensa oli siinä, että muotit pitää saada mahtumaan paaluhattuihin iskettyjen rautojen väliin. Isäntä on myös nikkaroinut paaluhattumuottien näköisiä muotteja terassien pilariperustusten anturoita varten. Nekin on tässä tarkoitus valaa samalla kertaa. Minäpä lasten kanssa nikkaroin samalla yhden kasvilaatikonkin. Vielä, kun saataisiin täytettyä laatikko mullalla, niin voitaisiin istuttaa leikkimökin viereen muutama sipuli, vähän salaattia ja jotain pientä. Olisi lapsilla kesällä siinä hoidettavaa. Opettavaista on ollut viettää aikaa pellolla viisaiden ihmisten kanssa. Minä kun muka fiksuna lapselle kerroin, että katoppas tuossa on lemmikki, hän vastasi: "Eikun se on peltolemmikki".



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti