keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Teippailua

Aika vähän on mitään näkyvää tapahtunut. Ei ole enää niin hyvä olla lastenkaan kanssa työmaalla, kun on ollut kovin syksyiset ilmat, flunssat sun muut. Keittiökauppojen suhteen olen taas koittanu aktivoitua, jotta saisin kaapit tilaukseen. Ja sitten olisi toki vielä kaikkien muidenkin huoneiden kaapit...

Autokatoksen tyhjäys on lähes valmis, josko sinne saisi kohta puoliin styrokseja asennella, jotta pääsisi kantamaan pellolta lautakasoja ja polttopuuhäkkejä suojaan. Ylimääräiset piipputiilet saatiin palautettua. Hellatiilet on kannettu sisälle, ja kohta takkatiiletkin. Johan niissä oli järjestelemistä pienille lavoille, kun oli monenmallista tiiltä ja kaikki samannumeroiset täytyi saada aina samalle lavalle. Toivottavasti ovat oikein.

 
Ilmastointikone paikoillaan. Viereen pitäisi mahtuman sähkötaulu.
Ilmastointikone on asennettu (ja on iso!), samoin kaikki putket.  Tai ainoastaan puuhellalle tuleva putki on vielä asentamatta. Putki kannattaisi ilmeisesti vasta asentaa, kun huuva on paikoillaan. Huuva vasta, kun hella on muurattu. Ilmeisesti putki kuitenkin tulee samaan huippuimuriin, mutta sekä sähköliedelle, että puuhellalle tulevat vielä omat pellit, joista pystyy valitsemaan kummasta imetään. Ilmastointiputkien juureen on asennettu tiivisteitä, teippailtu kiinni höyrynsulkumuoviin. Samoin on teippailtu ja korjailtu liitoskohtia aluskatteessa. Putkien villausta ei ole vielä aloitettu. Alustavasti tilailtiin puhallusvillaa lokakuun lopulle, että siihen mennessä pitäisi välikatossa olla kaikki valmiina.  Myös keskuspölynimurin putket. Tässä vielä ennen putkien vetämistä jännitetään mahtuuko imurin säiliö tekniseen tilaan vai täytyykö se ahtaa kodinhoitohuoneeseen. Maalämpöpumppu, kun saadaan sisään, niin paljon taas selviää. Niin ja se ilmatiiveysmittauskin tehdään vielä tässä heti, kun viilennyskonekin saadaan paikoilleen (ennen kuin lyödään seiniin levyjä). Tosiaan, meille on sellainenkin kone tulossa johonkin eteisen/olohuoneen rajamaille.

Myös rikkoutunut lattialämmitysputki on korjattu (putkenpalalla) ja piikattu aukko odottaa valajaa. Osittain  seinän alle jäänyt vessanpöntön viemäri saatiin siirrettyä tarpeeksi irti seinästä epäkeskon avulla (jatkettiin pienemmällä putkella). Nähtäväksi jää, kuinka monta vuotta lattialämmityksen liitos tulee kestämään.

Tällaisen viritelmän avulla sora saatiin oikeaan paikkaan.
Apumies on aloittanut ulkorakennuksen ikkunapeltien, smyygilautojen yms. asentamisen ja yksi ikkuna taitaa olla kokonaan valmis. 4 jäljellä. Ai niin, ja yhteen talon päätyyn on laitettu kivijalan viereen jo soratkin. Alle laitettiin maanrakennuskangasta myöskin.Niin ja maata on ajettu päädylle kovasti myöskin.

Pohdinnassa on ollut, miten höyrynsulkumuovi saadaan tiiviisti ja pysyvästi tiilipiippuun. Kyselin rakennustarkastajalta, onko heillä/palotarkastajalla vaatimuksia. Ei ollut (muuta kuin muisti mainita, että kaikki kantavat rakenteet pitää piipun ympäriltä suojata 100mm palovillalla, jonka taasen saa hyvin kiinni piippuun laastilla). Sanoi, että muovin kiinnitys kelpaa  esim. joko teippaamalla  tai jollain massalla kiinnittämällä.


Tässäpä vielä loppuun kuva tuvasta edestäpäin, sen mitä kaikkien kasojen takaa näkyy. Katolle on piipun kaveriksi ilmestynyt muutama muukin torvi. Niin ja terassin räystäslauta on maalattu. Huomaako eron ylempään räystääseen?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti