perjantai 28. syyskuuta 2012

Muurausta ja tiivistystä

Muurari sai urakkansa päätökseen. Eli nyt on muurattu pesutilojen kiviseinät, piippu, takka ja puuhella. Ihan tyytyväisiä ollaan. Siinä seisoessa yritin miettiä, että tuliko se hella nyt oikein päin vai olisiko sen pitänyt olla takansuuntaisesti, enkä vieläkään oikein tiennyt. Käytäntö näyttänee. Pieniä muutoksia tulisijoihin tuli, lähinnä pinnan osalta. Olin tilannut antiikkilaastin pinnaksi, mutta muurarin ehdotuksesta siihen laitettiin nyt hiertopinnoite (+maali). Ja olen kyllä tosi tyytyväinen. Hiertopinnoite on vielä tarkoitus (ennen muuttoa) maalata lopulliseen kuosiinsa, joten ilme tulee ilmeisesti vielä vähän paranemaan. Maaliksi suositeltiin värisilmän Premium -maalia. Pesunkestävää lateksia. Pinnoitteen pitäisi olla paremmin puuhellalla käristämistä kestävä kuin antiikkilaastipinta. Toivottavasti näin on. Laitettiin sama pinnoite lopulta myös piippuunkin. Jussi-takkaan oli tullut vakiona peltiset mustanharmaat luukut, vaikka luulin tilanneeni vakiona valurautaiset luukut. Muurari suositteli ehdottomasti valurautaisia luukkuja kestävyyden vuoksi. Asia on vielä mietinnässä, joten jätetiin takan luukut toistaiseksi asentamatta. Soitin kyllä Tarvasjoelle Seppälän Tiileen ja sain sovittua, että luukut voi vaihtaa. Tosiaan Jussi-takka ei tullut ihan vakiona, vaan tarvitiin lisäksi kuori kiertämään vasemmalle, ihan piippuun asti.

Tekninen tila on alkanut täyttymään, sillä maalämpökone on kannettu sisään samoin sähkötaulu. Hartmanin mies kävi tänään asentamassa myös teknisen tilan lopullisen oven. Tämä siksi, että ilmatiiveysmittaaja suositteli, että kannattaisi olla vain yksi väliaikainen ovi. Nyt meillä on 2 oikeaa ovea, yksi ovi ilman ovea (johon tulee mittari) ja yksi ovi vedettynä höyrynsulkumuovilla tiukasti. Ilmatiiveysmittaus on huomenna ja sen Hartman Koti tekee kaikille taloille. Ensi viikolla, kun saataisiin tekniseen tilaan väliseinät, niin saisi maalämpöpumpunkin tulla kytkemään päälle.

Mutta väliseinärintamallakin on jo vähän tapahtunut jotain. Yhtenä päivänä oli mestari paikalla avuissa, villoitti ja levytti yhden levyn verran keittiön/eteisen seinää, jotta pääsee tekemään jäykistävää väliseinää. Tälle väliseinälle saatiin pohjalle myös jo asennettua bitumi+kakkosnelonen. Aika työläs homma oli, koska tähän jäykistävään väliseinään tulee betonissa pystyssä olevat kierretangot (jotka sojottivat valun jäljiltä mikä vähän mihinkin suuntaan), lisäksi siinä oli lattialämmityksen jakotukki ja maadoitusrauta (joiden tulisi jäädä eteisen kaappiin), vesijohtoja, joiden tulisi jäädä seinän sisälle ja viemäri jonka tuli jäädä keittiön kaappien alle. Mikään näistä ei ollut ihan tarkasti paikoillaan, joten tarkkaan siinä sai mittailla. Ja lopulta päätettiin leventää seinää muutamalla sentillä. Keittiöön lyötiin kakkosnelosia vahvikkeiksi arvoitujen kaappin paikkojen kohdalle. Minä koitin kaikki myös kuvata, josko oikeasti muistaisi myöhemmin, missä näitä vahvikkeita on.
Meille vinkattiin,että vahvikkeita kannattaa lyödä ikkunan yläreunaankin kaikkia verhotankoja varten. Ja varmaan lyödään johonkin muuallekin, mihinkä ehkä tulee joku jättiläistaulu tai hylly.

Ulkorakennuksen toinen pääty saatiin routaeristettyä ja soritettua ja vähän aloitettiin jo autokatoksen sisältä hiekan tasauksella. Muuten on tässä lähinnä isäntä iltaisin tiivistellyt taloa ilmatiiveysmittausta varten. Pitkää päivää on tehnyt. Piipun kohdalla on lopulta höyrynsulkumuovi nyt vain teipattu höyrynsulkumuoviteipillä piippuun. Käsittääkseni tarttui ihan hyvin. Niin ja Ässä cooling -viilennyskone on nyt myös asennettu. Koneesen johtavia putkia ei. Päätettiin suunnitelmasta poiketen siirtää viilennyskonetta olohuoneen puolelta enemmän eteisen puolelle, jotta se viilentäisi paremmin myös kolmea auringon puolella olevaa makuuhuonetta.

Laitetaanpas loppuun taasen vielä sama kuvina niille, jotka eivät tekstejä jaksa lukia :).


Puuhellan muuraus kesken. Oikeesti ei ollut noin pimeetä. :)

Tulisijat tasoitettuna, puuhella vielä vähän kesken.

Jussi kulmatakka olohuoneesta päin.

Hiertopinnoitetut tulisijat eteisestä päin.
Hiertopinnoitetut tulisijat keittiöstä päin.
Teknistä tilaa keittiöstä päin.
Teknisen tilan ulko-ovi.
Ässä Cooling -viilennyskone.

Jäykistävän väliseinän pohjaa.

Eteisen/Keittiön ensimmäinen kipsilevy. Vahvennuksia kakkosnelosista kaappeja varten.


Kylppärin vessan viemärin epäkesko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti