torstai 19. huhtikuuta 2012

Aloituskokous

Tällä viikolla pidettiin aloituskokous. Aloituskokouksessa kuultiin, että piirtämämme talo on kuin 80-luvulla piirretty Tuomas-talo. Hyväksi havaittu ilmeisesti, kun saman tyylisiä edelleen rakennetaan. :)
Kokouksessa päätettiin muuttaa vielä ulkorakennuksen palo-osastointia, niin että saatiin käyttöullakkotilasta yhtenäinen. Käytännössä paloseinä ei siis menekään autotallin ja varastojen seinää vesikattoon asti, vaan välikattoon asti ja siitä autotallin kattoa pitkin tuplakipsilevynä, ja nousee vesikattoon autotallin ja autokatoksen väliseinää pitkin. Autotallin kohdalle on laitettava vahvennetut alapaarteet kattotuoleihin. Päätimme pitkällisen jahkailun jälkeen vielä myös leventää autotallia puoli metriä, jolloin koko ulkorakennus pitenee saman verran. Toivottavasti autotalliin jää näin tilaa myös pysyville seinähyllyille, jos joskus sinne haluaa autonkin ajaa korjaukseen. Tarkoituksena siellä ei siis ole vakituiseen autoa säilyttää.

Emäntä on tässä perehtynyt kattotuolien ihmeelliseen maailmaan ja tilannut kattotuolit. Toivottavasti oikeanmoisetkin. Myös sähkösuunnitelma on tekeillä ja Lvi-suunnitelma valmistumassa. Kaikki suunnittelut (myös sähköliittymän tilaus) olivat tauolla paalutustiedon jälkeen, joten meinasi tässä tulla vielä vähän hoppua. Ja tuleekin varmaan. Talon perustukset on ainakin vielä aivan epäselvät muuten kuin, että paalujen varaan se tulee. Toivottavasti ensi viikolla saataisiin paalutiedot ja tiedot, millaiset soxlex-muotit tilataan. Niillä se perustus ilmeisesti tehdään. Mutta pitäisi päästä pikkuhiljaa kyselemään tarjouksia paaluista ja tilaamaan niitä, jotta ehditään saamaan kaikki valmiiksi ennen talotehtaan tuloa.

Pari viikkoa isäntä on tässä nyt joka ilta ollut töissä. Tekemässä anturamuotteja tai tontilla jotain mittailemassa ja merkitsemässä. Me ollaan myös lasten kanssa hoidettu asioita jos jonkinlaisilla ja soiteltu ja selviltelty. Viime viikonloppuna purettiin ulkorakennuksen päältä talvisuojaus. Oli hienoa kuskata märkiä ja painavia trukkilavoja (laina)mönkijällä. Sillä pääsi tosi kätevästi menemään kurapellossakin. Ihanasti sieltä kuravellipellon keskeltä putkahti siistin näköistä sorapihaa esiin. Pystytään siis aloittamaan suunnitellusti ulkorakennuksen pystytystä kohta puoliin.

Anturamuotit ovat lähestulkoon valmiiina ja ehkä tässä vapun tienoilla päästään niitä jo pystyttämään. Kirvesmies on tulossa silloin töihin. Ensin pitää kuitenkin tasoittaa vielä ulkorakennuksen pohja ja jyrätä. Vähän pitää vielä sora-aluetta leventää ja tilata lisää soraa. Mutta salaojaputket yms saa vetää nyt tuohon päälle, eikä niitä tarvitse kaivaa syvemmälle. Sen verran tulee maanpinta nousemaan. Nyt tarvitaan siis pikapikaa kaikenmoisia putkia ja isäntä on laskeskellut ahkerasti kuinka paljon mitäkin menee.

Aika huimalta näyttää kunnan merkkaama sokkelikorkeus siihen nähden, missä maanpinta nyt on. Täyttömaata toivottavasti saadaan tarpeeksi, kun kaivetaan rajaojat auki. Tekemäni pihasuunnitelma on myös valmistunut (niin valmiiksi, kuin nyt tässä vaiheessa on valmistunut) ja siihen on hahmoteltu myös salaojakaivon paikkaa ja mihin kaivetaan maalämpöputket. Niiden päälle, kun ei mitään voi istuttaa (tämän opin pihasuunnittelukurssilla).

Keittiökaupoilla olen myös edelleen käynyt ahkerasti lasten kanssa. Monta kertaa olen saanut jo mielestäni loppullisen keittiömallin, mutta aina siihen on tullut uusia näkökulmia seuraavan keittiökauppiaan luona. Nyt ollaan mielestäni oikeasti lopullisessa suunnitelmassa, jahka nurkkakaappi ja sen tuomat muutokset saadaan onnistuneesti tehtyä. Toivottavasti pääsisin kauppoihinkin jo jossain vaiheessa tässä. Voisi siirtyä sitten miettimään takkaa, sitä kun ei ole sitten viime kirjoittaman yhtään mietitty.

Keittiön värityksessä edelleen suosikkina on murrettuun valkoiseen (luonnonvalkoinen tms) ja tasovärinä vaalea pähkinä. Hiukan kyllä vieläkin askarruttaa, millainen parketti vaalean pähkinän kanssa sopii, kun toiveissa on kohtuullisen vaalea parketti. Mutta kyllä joku sisustussuunnittelija meinasi, että vaaleasta pähkinästä löytyy paljon eri värejä, että löytyy myös vaaleaa. Palaveri sähkösuunnittelijan kanssa lisäsi tosiaan taas potkua näihin keittiösuunnitelmiin, jotka olivat olleet perustuspohdintojen ajan vähän tauolla. Sähkösuunnitelman valmistuminen vaati keittiökuvia (jotka isäntä oli tehnyt kyllä jo Ikean suunnitteluohjelmalla aika pitkälle). Muutenkin, kun valaistuksesta suunnittelijan kanssa juteltiin, niin piti jo suurin piirtein tietää mihin laittaa sohvan yms. Hassua miettiä jo tässä vaiheessa sellaista, mutta toisaalta mietittiin näitä jo siinäkin vaiheessa, kun taloa piirrettiin.

Suosittelen miettimään keittiötä hyvissä ajoin, koska se pitää olla selvillä, jotta pystyy saamaan oikeanlaiset sähkö- ja lvi-suunnitelmat. Mutta tahtoo niitä muutoksia tulla, vaikka kuinka on mukamas hyvin suunnitellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti