perjantai 27. tammikuuta 2012

Suunnittelussa takka ja keittiö

Viime viikkoina ollaan yllätys yllätys mietitty kaikenlaista. Ollaan etsitty sopivia takkoja ja juteltu vihdoin jopa muurarin kanssa. Positiivista on, että kaikki kolme, joita ollaan tähän mennessä kysytty ehtisivät kyllä. Vielä on vähän epäselvää muurataanko yksi yhtenäinen möltti vai tehdäänkö toisistaan ikään kuin irrallaan olevat Tiilerin takka ja puuhella. Tiilerin malleista löytyy oikein hyvä puuhellamalli  tai kaksikin (leivinuunilla vai paistouunilla?), mutta ei ehkä ihan täydellistä takkaa. Tai lähinnä ollaan mietitty pintamateriaalia. Molemmissa täytyisi olla sama materiaali ja puuhellaan ei ainakaan rapattu pinta sovi, koska sitä on mahdoton puhdistaa rasvatahroista. Tämän hetkinen suosikkimme olisi vaaleaksi maalattu tiili, mutta ollaan vähän epävarmoja miltä Tiilerin Pikku-Jussi näyttäisi sellaisella ulkokuosilla. Tai sitten kaakeloidaan seinän kriittiset kohdat.

Vihdoin ollaan myös varmistettu kirvesmies ja se on iso helpotus. Ulkorakennuksen perustuspohdinta on myös saatu päätökseen. Niihin on tarkoitus tehdä formut tässä talven aikana itse ja varmaankin sitten kirvesmiehen avustuksella lumen sulaessa valetaan betoniperustukset. Talon perustusten tekijä on vielä hakusessa. Mutta kyllä niidenkin osalta ollaan päädytty harkon sijaan betoniin.
Myös sähkösuunnittelija puuttuu vielä. Huomasin, ettei sähkölaitokselta saa tilattua sähköliittymää, ennen kuin tietää sulakkeiden suuruuden. Ja sen meille kertonee sähkösuunnittelija.

Keittiö on toinen suuri asia mitä on työstetty. Oltiin jo päästy mielestämme parhaaseen mahdolliseen suunnitelmaan. Kunnes  tällä viikolla kävin yhden keittiösuunnittelijan luona ja hänen ehdotuksensa olikin aivan toisenlainen. Täytyy vielä katsoa tämä kortti ennen kuin lähtee kilpailuttamaan eri valmistajia. Värisävyistä itseä miellyttää joko ihan valkoinen tai vähän luonnonvalkoinen tms. Tasoksi tämän hetkinen suosikki on vaalea pähkinä. Parketteja kävimme myös viime viikolla hypistelemässä. Olin ajatellut jotain vaaleaa. Eräs keittiösuunnittelija näytti minulle kuitenkin tietokoneeltaan miltä näyttäisi haluamani keittiö haluamani värisellä parketilla. No kyllähän se minunkin silmiini näytti törkeältä. Ehkä se jonkinlaista tammea sitten saisi olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti