maanantai 26. marraskuuta 2012

Seinät levytetty

Olohuoneesta vanhempien makuuhuonetta kohti.
Väliseinissä on nyt kipsilevyt molemmin puolin. Hienoa saada pölyiset villat piiloon. Yksi työpäivä siinä kului timpurilla ja parilla ruuvausapurilla. Ruuvattavaa toki jäi vielä tämänkin jälkeen. Pieni kaistale kodinhoitohuoneen seinää jätettiin villoittamatta ja levyttämättä, koska siihen on tarkoitus asentaa ensin loppuun tekniseen tilaan tulevan keskuspölynimurin putket ja kiinnikkeet. Keskuspölynimuriksi mietittiin pitkään Puzerin Oivaa ja Ainoa. Ainosta löytyi mistään kovin vähän kokemuksia. Ja lopulta sitten päädyttiin edullisempaan ja tavallisempaan Oivaan.
Päädyn makuunhuone+vaatehuone.

Kipsilevymoskat saatiin siivotuksi ja villanpalat kasattiin talteen. Talo siistiytyi taas kummasti ja yksi työvaihe on valmis. Totesin, että sisäseinät ovat paikoin kunnon pölyssä, joten niitä pyyhin myös. Vähän ehdittiin viikonloppuna hioa ruuvien juureen jääneitä korkeita kohtia. Mutta varsinaiseen tasoittamiseen ei ole vielä ryhdytty. Se on ohjelmana seuraavaksi.

Suihkun kohta.
Laatoittaja aloitteli myös työurakkaansa pesutiloissa. Aamupäivän urakkaan sisältyi kaikkien vesipisteiden umpeen muuraus ja kaakeloitavien seinien tasoittaminen märkätilatasoitteella. Hienoa saada sekin puuha jo alkuun. Aluksi suunniteltiin tekevämme seinien tasoittaminen itse, mutta päädyttiin kuitenkin siihen, että laatoittaja saa itse tasoittaa, niin tulee ainakin tarpeeksi tasaista. Ja  on tässä toki tekemistä muutenkin.


Kalustekauppoja on edelleen aktiivisesti mietitty. Lisäksi olen yrittänyt perehtyä parketteihin, tapetteihin ja maaleihin. Lopulliset ulko-ovet laitettiin myös vihdoin tilaukseen. Ne tulevat tosin Hartmanin kautta asennettuna. Otettiin ihan ne Fenestran ovet, jotka pakettiin kuuluvatkin. Ovet, joissa on perinteinen kuusiruutuinen ikkuna. Oviin täytyisi myös katsella lukot. Samoin kuin ulkorakennuksen oviin. Kirkkaankeltaiset varastonovet tuli ulkorakennukseen myös asennettua viikonloppuna. Aika keltaiselta tosiaan näyttää, mutta ehkä siihen tottuu. Oikean kokoisia ovia ei meinattu löytää valmiina ja ajateltiin jo tehdä ne itse, mutta sitten paikallisesta rautakaupasta löytyikin juuri tuota kokoa kotimaiset ovet kohtuulliseen hintaan. Viimeisteltävää olisi vielä ulkorakennuksen seinälaudoituksessakin nyt, kun ovet saatiin paikoilleen, mutta katsotaan koska on sen aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti